Αλαμάνας 3, Μαρούσι (δίπλα στο Ιατρικό Κέντρο)

Oρθογναθική χειρουργική

H oρθογναθική χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη όταν τα σαγόνια δεν ανταποκρίνονται σωστά και / ή τα δόντια, δεν φαίνεται να ταιριάζoυν με τα σαγόνια. Τα δόντια ισιώνουν με ορθοδοντική επέμβαση και μια διορθωτική επέμβαση επανατοποθετεί και ευθυγραμμίζει τα σαγόνια. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την εμφάνιση του προσώπου, αλλά επίσης διασφαλίζει ότι τα δόντια ακουμπούν σωστά και λειτουργούν κανονικά.

Ποιος χρειάζεται ορθογναθική χειρουργική;

Οι άνθρωποι που μπορούν να επωφεληθούν από την ορθογναθική χειρουργική περιλαμβάνουν εκείνους με μη σωστό δάγκωμα ή με σαγόνια που δεν είναι τοποθετημένη σωστά.Η αύξηση της γνάθου είναι μία βαθμιαία διαδικασία και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνω και κάτω σιαγόνες μπορεί να αναπτυχθούν με διαφορετικούς ρυθμούς.Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια σειρά από προβλήματα που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία της μάσησης, την ομιλία, μακροπρόθεσμα τη στοματική υγεία και την εμφάνιση.Τραυματισμός ή ελαττώματα του σαγονιού από τη γέννηση μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ευθυγράμμισή του.  Μόνο ορθοδοντική επέμβαση μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα του δαγκώματος όταν εμπλέκονται μόνο τα δόντια.Ορθογναθική χειρουργική επέμβαση μπορεί να απαιτείται για τις σιαγόνες, όταν η επανατοποθέτησή τους είναι αναγκαία.

Δυσκολία στους ακόλουθους τομείς θα πρέπει να αξιολογούνται:

δυσκολία στο μάσημα, το δάγκωμα ή την κατάποση
προβλήματα ομιλίας
χρόνιος πόνος στο σαγόνι ή την κροταφογναθική άρθρωση
προεξέχον σαγόνι
αναπνευστικά προβλήματα

Οποιαδήποτε από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να υπάρχουν από τη γέννηση, να εμφανισθούν μετά από αυτή ως αποτέλεσμα της κληρονομικότητας, ή να παοκτηθούν από περιβαλλοντικές επιδράσεις ή ως αποτέλεσμα τραύματος στο πρόσωπο.
Πριν την έναρξη κάθε θεραπείας, η διαβούλευση θα πραγματοποιείται μαζί με μια πλήρη εξέταση με ακτίνες-Χ. Κατά τη διάρκεια της προ-επεξεργασίας, αισθανθείτε ελεύθερος να υποβάλλετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχετε σχετικά με τη θεραπεία σας. Όταν είστε πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τις πτυχές της φροντίδας σας,εσείς και η οδοντιατρική ομάδα σας θα πάρετε την απόφαση να προχωρήσετε στη θεραπεία.

Τεχνολογία και ορθογναθική χειρουργική

Ο γιατρός χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνικές πληροφορικής και τρισδιάστατα μοντέλα για να σας δείξει ακριβώς πώς θα προσεγγίσει τη χειρουργική επέμβαση.Χρησιμοποιώντας ολοκληρωμένες ακτινογραφίες προσώπου και απεικονίσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μπορεί να σας δείξει πώς το  δάγκωμά σας θα βελτιωθεί και ακόμη και να σας δώσει μια ιδέα για το πώς θα δείχνετε μετά την επέμβαση. Αυτό σας βοηθά να καταλάβετε τη χειρουργική διαδικασία και την έκταση της καθορισμένης θεραπείας. Στόχος είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα οφέλη της ορθογναθικής χειρουργικής. Εάν είστε υποψήφιος για διορθωτική χειρουργική επέμβαση στο σαγόνι, ο γιατρός θα συνεργαστεί στενά με τον οδοντίατρο και τον ορθοδοντικό σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας.
Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να κινήσει τα δόντια και τα σαγόνια σας σε μια νέα θέση κι να οδηγήσει σε μια πιο ελκυστική, λειτουργική και υγιή σχέση οδοντιατρικής-προσώπου.